De zeven trends volgens Rabobank

In de MKB-visie zet de Rabobank de zeven meest relevante trends in uw bedrijfsomgeving voor u op een rij. De visie begint met een indicatie van de macro-economische ontwikkelingen tot en met 2015. Daarna is er aandacht voor de zeven trends. De visie eindigt met de sectorprognoses 2013.

De zeven trends:

1) Klinkende keuzes
De hoeveelheid producten en diensten nemen toe.
Mensen zien vaak door de bomen het bos niet meer. Er ontstaat een behoefte aan aanbieders die een helder overzicht bieden van hun aanbod.

2) I Want It Now (#IWIN)
Via computer, smartphones en tablets zijn steeds meer producten en diensten dag en nacht slechts één klik van ons verwijderd.
Virtueel aanwezig en vindbaar zijn is voor ondernemer daarom erg belangrijk. Online en offline activiteiten moeten aan elkaar worden verbonden.

3) De wereld dichtbij
Ontwikkelingen houden steeds minder rekening met landsgrenzen. De grenzen vervagen. Mede door online ontwikkelingen is wat ver weg lijkt ineens dichtbij. Globalisering brengt kansen in export, import en uitbesteding.

4) Do It Together
Samenwerken. Het gezamenlijk inkopen, ontwikkelen of verkopen van producten en diensten. Het bundelen van krachten wordt steeds belangrijker om succes te hebben en te houden.

5) Groen is Poen
Zorgen dat het bedrijf zo lang mogelijk standhoudt, in het bijzonder dankzij een milieubewuste en maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering. Dat is ‘duurzaam ondernemen’; de nieuwe standaard voor ondernemers. People, Planet, Profit.

6) Hebben maar niet houden
Mensen hechten steeds minder waarde aan bezit. De status van eigendom neemt af. Niet het ‘hebben’ is belangrijk, maar het ‘gebruik maken van’.

7) Voel het verschil
Waar het om gaat is dat u een gevoel overbrengt bij uw potentiële afnemers. Dat uw product of dienst iets met hen doet, een beleving bij hen opwekt, hen raakt. Anders dan vergelijkbare producten en diensten. Bent u zoals zij graag willen zijn?

Download de MKB-visie

 

Reageer

* benodigd

Deze website heeft een nieuwere browserversie nodig Download deze hier!